Att sälja ett e-företag

Det finns många som startar sina egna e-företag och som jobbar hårt för att bygga upp dessa. Ibland kan man lyckas få igång sitt företag på kort tid och ibland kan det ta lite längre tid, det beror mycket på hur väl man sköter företaget samt också vilken typ av produkter man säljer. En e-handel som säljer produkter där det råder stor konkurrens har förstås svårare att hävda sig i konkurrensen än ett bolag som i princip är ensamma om sina varor.

Hursomhelst, som e-handlare kan man nå en punkt där det börjar bli dags att sälja och gå vidare. Detta kan bero på många saker. Man kanske har tröttnat på att driva sin butik och längtar tillbaka till en tidigare sysselsättning, eller också kanske man vill prova något helt annat som företagare. Eller också kanske man inte kan driva vidare butiken av exempelvis hälsoskäl. Oavsett anledning finns det möjlighet att sälja sitt e-företag. Här har man då möjlighet att gå via en särskild typ av mäklare som specialiserat sig på att sälja företag och kanske mer specifikt just e-handelsföretag.

Prissättningen för ett företag varierar otroligt mycket, särskilt beroende på hur omsättningen ser ut och vilka eventuella skulder som finns. Ett företag som alltid gått med förlust är nog svårt att sälja, om det inte ser ovanligt ljust ut framöver av någon anledning. Vissa företag finns det inget värde i alls och i dessa fall är det antagligen klokast att bara lägga ned istället för att sälja. Om du dock äger ett företag som går bra och visar fortsatt potential är det en helt annan marknad.

Äger du idag en webbutik eller liknande som du vill sälja? Vänd dig i så fall till en mäklare som arbetar med den här typen av prospekt och be om att få en värdering.

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 e-bolagstorget.se. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM