Ett köpa ett e-företag

Har du länge gått och funderat på en webbutik eller liknande, men ännu inte tagit steget? Verkar det jobbigt att från början bygga upp en e-handel som ska lyckas nå ut till en mängd kunder för att resan ska vara värd besväret? I så fall kanske du ska överväga att istället köpa ett redan existerande e-företag. Här har du möjlighet att ta över en framgångsrik butik och bara köra på. Du har möjlighet att lyfta den till nya nivåer, eller bara jobba på i samma stil som den förra ägaren gjorde. E-företag annonseras ut i olika medier, men du kan också kontakta de särskilda mäklare som arbetar med försäljning av den här typen av verksamheter.

Fördelarna med att köpa en befintlig butik är som sagt uppenbara; du har redan en kundkrets och börjar tjäna pengar dag 1. I en befintlig butik bör man dock vara lite varsam med förändringar. Dina kunder är vana vid att butiken ser ut och fungerar på ett visst sätt samt att det finns ett visst sortiment. Om allt detta skulle förändras över en natt skulle du med största säkerhet tappa de flesta av dessa “ärvda” kunder. Ta det därför försiktigt i början och inför förändringar på alla plan lite i taget, så att det knappt är märkbart. Detta inkluderar förstås också fraktkostnader och dylikt.

Skillnaden mot att starta en egen butik från början är också investeringen i den befintliga butiken. Detta är en kostnad som förstås varierar en hel del, beroende på vad priset på butiken är när du köper den. Kostnaden kan du dock låna till genom att ansöka om ett företagslån hos din bank. Handlar det om en framgångsrik rörelse ska det inte vara så svårt att bli beviljad ett lån, då banken i det fallet inte anser att risken med att låna ut pengar till dig är så stor.

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 e-bolagstorget.se. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM