Finansiering för e-företag

När du driver ett företag är en av de viktigaste pusselbitarna det som rör likviditet som resurs. Ett e-företag, eller vilket företag som helst för den delen, behöver veta att pengarna räcker till för att driva bolaget framåt. Det är ganska få företag som har möjlighet att finansieras genom ägarens ficka, även om detta förstås förekommer. Dessutom kan det vara så att man som ägare överför vinsten från ett annat företag och på så sätt ordnar likviditeten. Om man bortser från detta måste dock de allra flesta ansöka om något sorts lån. Det vanliga är då att man ansöker om ett särskilt så kallat företagslån genom banken, där banken gör en bedömning baserat på din affärsidé och tidigare resultat (om detta finns, företaget kan ju vara nystartat).

Är banken motvillig att gå med på ett lån, kan du vända dig till Almi Företagspartner där du har större chans att få ett lån – dock till en avsevärt högre ränta. Detta är med andra ord något du får överväga. Dock har man som företagare ofta inget annat val än att ta de möjligheter som finns, åtminstone till en början innan företaget jobbats upp. Det finns många banker och låneinstitut som erbjuder lån till företag; Länsförsäkringar, Zmarta, SEB med flera.

Värt att prova är också att söka pengar genom olika stiftelser och organisationer, det vill säga i form av diverse stipendier. Detta är kanske inte enkelt att uppnå, men det kostar förstås inget att prova. Lyckas du dessutom pitcha ditt företag på ett övertygande sätt för en investerare kan detta också vara en väg att gå. En investerare kan då gå in med sina pengar i ditt företag, men i gengäld vill denne då ha en del av företaget. Fundera därför noga igenom detta innan du tar in en annan person i ditt företag.

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 e-bolagstorget.se. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM