Att sälja ett e-företag

Att sälja ett e-företag

Är du idag ägare till ett e-företag, har varit det ett tag och känner att det är dags att gå vidare mot nya möjligheter? Funderar du på att sälja företaget? Använd dig då av rätt kanaler, så att du snabbt och effektivt når dina intressenter som kan tänkas vilja köpa bolaget av dig. Det finns idag flera marknadsplatser som fungerar som kommunikationskanaler där e-företagare möts – både de som har ett företag till salu och de som är nyfikna eller intresserade av att köpa sig en ny verksamhet. Med tanke på den stora och växande populariteten som e-handel och andra verksamheter på webben har, finns det ständigt många potentiella köpare som letar intressanta objekt.

Har du ett bolag som är verksamt på internet men börjar tröttna, är det lika bra att sälja medan du fortfarande orkar göra någon bra insats i det. Ett företag som går dåligt är inte värt så mycket på marknaden. Med andra ord gäller det att ha lite framförhållning och sälja när verksamheten verkligen är på topp. Populariteten varierar också beroende på vad det är för bransch som ditt bolag är verksamt inom. I en bransch där det inte råder så stor konkurrens får bolaget per automatik ett högre värde, naturligtvis.

När du bestämt dig för att sälja ditt företag har du möjligheten att själv försöka sälja det, alternativt vända dig till en särskild mäklare som arbetar med köp och sälj av företag. En mäklare har de rätta kontakterna och kanalerna, vilket innebär att ditt bolag kan säljas på ganska kort tid. Nackdelen är förstås att mäklaren tar ut ett arvode, som oftast är ett procentuellt belopp av försäljningsvärdet (å andra sidan motiveras då mäklaren att få ut ett så högt pris som möjligt). Så, har du tröttnat på att driva ditt e-företag – sälj det och gå vidare med något annat!

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 e-bolagstorget.se. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM