Köpa ett e-företag

Köpa ett e-företag

Om du väljer att köpa ett e-företag är du antagligen en person med mycket driv som gärna driver saker på egen hand, eller tillsammans med en affärspartner. Ett köp av ett företag innebär dock inte att du kan sitta och rulla tummarna i tron att företaget sköter sig självt. Visst, tidigare ägare har på ett sätt gjort det största jobbet, det vill säga att ta sig in på marknaden och hittat sina kunder. Men, kunder förlorar man alltför lätt till andra bolag (konkurrenter) och som företag måste man också förnya sig med jämna mellanrum för att inte förlora och tappa fästet på marknaden.

Hur går det då till att köpa ett e-företag? Till att börja med bör du bestämma dig för vilken bransch du vill rikta in dig på. Det är oändligt mycket lättare att driva ett bolag där du är verkligt intresserad av de produkter eller tjänster som företaget arbetar med. Engagemang är vad som behövs och har du inget intresse av själva verksamheten blir det tungt att driva ett sådant företag. När du lyssnat till din inre röst och bestämt dig för den bransch som passar dig bäst, är det dags att leta upp ett intressant företag som är till salu.

Det smidiga i den här situationen är att det finns en rad olika sorts mäklare som köper och säljer e-företag runt om i landet. En god idé är därför att leta upp dessa, kontakta dem och höra vad som kan tänkas finnas eller vara på gång. Vissa av dessa bolag satsar på webbplatser där du själv kan leta upp intressanta företag som är till salu. Här kan du söka efter de inriktningar som är intressanta för dig och börja med att ta en första kontakt. Tänk på att det pris som är satt på ett bolag endast är en riktlinje; det kan finnas möjlighet att gå ner i pris om “rätt” person hör av sig.

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 e-bolagstorget.se. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM