Mycket nytt inom betallösningar

Det händer mycket inom den värld som tillhör e-handel, det är en sak som är säker. Som e-handlare är det inte helt lätt att hänga med i svängarna, men för att lyckas är detta mycket viktigt. Ett område där det händer mycket, och där saker och ting förändras snabbt, är betallösningar. Kunderna vänjer sig snabbt vid ett visst utbud av betallösningar när de ska handla online och erbjuder man inte dessa väljs man kanske bort genom att kunden istället handlar hos en konkurrent.

Det man bör ha på sin “repertoar” är kortbetalning, faktura och kanske betalning via Paypal, Skiller eller liknande. Här kan man också med fördel erbjuda förskottsbetalning, samt direktbetalning via bank. Många är också de webbutiker som börjar med Swish-betalning. Swish är en smidig lösning som innebär att man snabbt och enkelt betalar med sin mobiltelefon. Det är en app-lösning, där du som användare anger ditt mobilnummer och betalar på så sätt.

Den allra vanligaste betalformen på nätet än så länge är annars faktura. Då får man som kund i regel en form av kredit, då man har 14 dagar på sig att betala. De främsta bolagen som erbjuder detta idag heter Klarna, Svea Ekonomi och Qliro. Att få en faktura skickad till sig är förstås smidigt; man behöver inte plocka fram sitt betalkort vid köpet utan kan enkelt välja detta alternativ i kassan. Så länge detta alternativ inte kostar något extra är det OK, som kund ska du helst inte betala en särskild avgift (som vissa aktörer använder sig av). Ofta går det dock att välja betalning under nästkommande månad och detta är sällan gratis, men kan ändå vara bra att ta till om det är en månad med mycket utgifter.

Det sker som sagt en snabb utveckling inom det här området och det kommer säkerligen finnas fler betalningsalternativ om några år.

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 e-bolagstorget.se. All Rights Reserved.
WordPress Portfolio Theme by WPZOOM